Stpremium

Prémium hőszigetelt könnyűszerkezetes garázsok, 100%-ban magyar gyártás.
Otthonfelújítási Támogatásban elszámolható (50% állami támogatás)

Egyedi, prémium modellek
Egyedi, prémium modellek

Cserepeslemez borítással, 8 cm vastag PUR habos szendvicspanel oldalfallal és tetővel, masszív vasszerkezetre szerelve.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Álmodd meg, mi pedig megvalósítjuk a teljesen személyre szabott hőszigetelt épületed!

választható

külső borítás

extra funkciókkal

bővíthető

12-14 héten belül felállítjuk

otthonodban

kiválóan szigetelő

szendvicspanelből

VÁLASZTHATÓ BORÍTÁSOK

fehér

alapár tartalmazza

FENYŐ

feláras

MÉZÉGER

feláras

aranytölgy

feláras

DIÓ

feláras

egyedi RAL

feláras

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Igen, az 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendelet (a továbbiakban “otthonfelújítási támogatás”) 6. § m) pontja a támogatható tevékenységek körébe sorolja a következőt: “gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása”

Nem, a Magyar Államkincstár tájékoztatója szerint mobilgarázs beszerzése például nem számolható el, kivéve, ha az beton alapra kerül, ahhoz rögzítve.

Értelmezésünk szerint nem, mivel az nem tartozik a Magyar általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá.

Igen, az általunk készített hőszigetelt garázsok elszámolhatók a programban, mivel:
a) nem mobilgarázsok, hiszen minden esetben beton alapra kerülnek, ahhoz erősen rögzítve;
b) A magyar ÁFA-törvény hatálya alatt álló, hazai vállalkozás – cégünk – gyártja és értékesíti őket.

Igen, mind az értékesítésre (anyagdíj), mind a garázs felállítására (munkadíj) vonatkozó szerződést a Magyar Államkincstár által ajánlott szerződésmintához igazítottuk. 

Először is, az otthonfelújítási támogatásnál nem szükséges, hogy az anyagdíj és munkadíj aránya 50-50 százalék legyen. Valójában csak arra kell figyelni, hogy összesítve se az anyagdíj, se a munkadíj aránya ne legyen kevesebb 25 százaléknál az összes költségen belül.
 
A választott garázsról anyagköltség (értékesítés) számlát adunk, míg a garázs felállításának díjáról munkadíj számlát, amelynek mértéke megyétől függően változik. Budapesten és Pest megyében például a munkadíj eléri a teljes költség 25 százalékát, így akkor is visszakapjuk a garázs díjának felét, ha más számlát nem nyújtunk be támogatásra.
 
Amennyiben a munkadíj kevesebb az összköltség 25 százalékánál (például Csongrád megyében kell szerelni), akkor ahhoz, hogy a teljes, 50 százalékos támogatáshoz hozzájussunk érdemes még olyan más munkálatokat elvégezni, ahol kevesebb az anyagköltség és több a munkadíj.
 
De nézzünk egy példát: tételezzük fel, hogy a választott garázs díja extrákkal 3 millió forint, míg a felállítás költsége 400 ezer forint. Ha csak ezeket a számlákat nyújtjuk be az Államkincstárnak, akkor csupán 800 ezer forintot kapunk vissza a maximális 1,7 millió forint helyett. Azonban, ha még kifestjük a lakásunkat (anyagköltség: 100 ezer forint, munkadíj: 500 ezer forint), akkor a munkadíj (400 + 500 = 900 ezer forint) aránya máris eléri az összes költség (3,5 millió forint) 25 százalékát, így 1 750 000 millió forint jár vissza!
Nem, hiszen nem életszerű, hogy a garázshoz felhasznált több száz anyagot tételesen is feltüntessük. Erről egy kedves vevőnk kikérte a Magyar Államkincstár álláspontját, akik szerint esetünkben az egy költségsort tartalmazó anyagszámla is elfogadható (1 db. garázs anyagdíj)
A munkával járó buktatók miatt nem ajánljuk senkinek a garázs felállítását, ebben az esetben garanciát sem tudunk nyújtani a felállított garázsra. A felállítást kapacitástól függően saját kollégáink, vagy az általunk gyártott acélszerkezetek összeszerelésében járatos, tapasztalt alvállalkozóink végzik.
Nem, garázsainkat feltétlenül szilárd (beton) alapra szükséges felállítani, erős rögzítéssel.
 
Nem, betonozási munkákat sajnos nem tudunk vállalni. A betonozással szemben támasztott technikai paraméterekről viszont írásos tájékoztatót adunk, amiből a betonozást végző szakemberek világos útmutatáshoz jutnak.
 
Scroll to Top